ADIA och Sturebadet tecknar samarbetsavtal.

 

Sturebadet och Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) har idag (27 juni 2017) tecknat ett samarbetsavtal som innebär att badets position kommer att stärkas i kvarteret samt säkerställer Sturebadets verksamhet under byggperioden. Sturebadet ansluter sig till bland annat Stureplansgruppen, som driver exempelvis Sturecompagniet, Grand Escalier och Restaurang Ekdal, för att tillsammans med ADIA utveckla Sturekvarteret.

Sturebadet kommer att få den självklara plats de förtjänar i kvarteret, med en helt ny markerad entré från Curmans torg. På det sättet lyfts badet fram vilket också kommer ge liv åt utbudet runt Curmans torg i framtiden.

 

Per Taube, huvudägare av Sturebadet, kommenterar:

”Vi är väldigt glada över det här samarbetet. Sturebadet har haft en central plats i Stockholm sedan 1885 och nu säkerställer vi att badet kommer erbjuda Stockholmarna en oas mitt i stan även i framtiden. ADIA har ett långsiktigt perspektiv på kvarteret vilket gör att vi tillsammans kan arbeta för att utveckla ett erbjudande i absolut världsklass, vilket vi är övertygade om kommer gagna kvarteret och alla dess besökare och hyresgäster. Det här kvarteret behöver uppgraderas för att vi som verkar här ska kunna vara framgångsrika i framtiden. För Sturebadets del har vi skapat förutsättningar för möjligheten att bedriva verksamheten även under den perioden då vi påverkas av byggnationen.”

 

Pascal Duhamel, fastighetschef i Europa för ADIA, kommenterar:

”Sturebadet är en ikonisk inrättning, älskad av många Stockholmare, och jag är väldigt glad att vi säkerställt att badet även i framtiden skall spela en viktig roll för kvarteret. Vi vill framhäva badet med en markerad entré och göra Curmans torg till en ljus, central plats i kvarteret med Sturebadet som mittpunkt, inte gömma undan det i en mörk gång som idag. Vi ser nu ett mycket stort intresse från spännande kvalitétsaktörer inom restaurang- och upplevelseindustrin som vill vara med och säkerställa att Sturekvarteret fortsatt ska vara relevant och möta framtidens behov.”

 

Redan tre år efter en byggstart kommer Stockholmarna kunna få ta del av ett helt nytt undre plan med stor matmarknad, en entré till Stockholms innerstad värdig platsen genom en uppgång direkt till de återställda marmorhallarna samt en ny stor takterrass.

Följ planerna på projektets Facebooksida och Sturekvarteret.se.

 

Kontakta Per Taube (070-879 05 02) vid frågor angående detta samarbetsavtal.