Sturebadet – Stockholms mest anrika spa- och träningsanläggning

Redan 1885 grundades Stockholms än idag mest exklusiva spa- och träningsanläggning. Läkaren och renässansmannen Carl Curman bar på en vision att ge stockholmarna bättre hälsa genom motion och olika badformer. Sturebadet har sedan starten nyttjats av såväl kungligheter som kolarbetare och är en unik del i Stockholms kulturhistoria både genom sin gärning och sin arkitektur.

 

Carl Curmans innovativa tankar kring bad, behandlingar, kropp och hälsa skapade en verksamhet och kultur som tjänat stockholmarna i över hundra år. Sturebadet idag är ett modernt spa i en anrik lokal. Harmoni mellan kropp och själ ligger i fokus när medlemmar och daggäster erbjuds ett noga utvalt utbud av träning, avspänning, behandlingar samt kost- och träningsrådgivning. I Sturebadet finns även en restaurang där gäster bland annat kan börja dagen med stadens kanske bästa frukost. Allt i en unik miljö centralt i Stockholm.

Kvalitet är, och har alltid varit, ett honnörsord på Sturebadet. Vi kompromissar aldrig i vår strävan att alltid ge våra besökare det bästa inom samtliga områden. Det är ett arv från Carl Curmans tid som vi är noga med att förvalta.

 

En arkitektonisk pärla

Simhallen från 1902 av arkitekt Sigge Comstedt och inredningen i jugendstil med sin kombination av fornnordiska och moriska drag av Hjalmar Molin, gör Sturebadet till en arkitektonisk k-märkt pärla och ett viktigt inslag i Stockholms kulturhistoria.

 

Fysisk träning och mental avspänning

Sturebadet har idag mer än två tusen medlemmar som regelbundet nyttjar anläggningen. Flera av dem från företag som ser Sturebadet som sitt alternativ för en högt kvalificerad friskvårds-satsning för personal. Erbjudandet spänner från gym och personlig träning till ett stort utbud av gruppträningsklasser såsom vattengymnastik, body- & mindträning, yoga, salsa, bootcamp och zumba.

På Sturebadet finns två separata gym med lite olika inriktning. Gymmet på plan 3 har flödande dagsljus och generösa ytor avsett för funktionell träning med förstklassig gymutrustning. Här möts Sturebadets klassiska element såsom porlande vatten och marmor med spännande designlösningar som bidrar till att göra träningen inspirerande för alla sinnen och tillföra aktivitet, rörelse och energi.

På plan 2 hittar du vårt PT-gym, dit naturligtvis alla är lika välkomna. Här finns redskap som utmanar din kropp på ett roligt, varierat, och intensivt sätt med hjälp av bland annat lyftflak, romerska ringar, släde och medicinbollar.

Vi har även ett stort konditionsrum med en mängd olika konditionsmaskiner från Precor; bl.a. stepmaskiner, cyklar, crosstrainers och löpband.

 

Behandlingar

Sturebadet har, förutom alla träningsformer, ett utbud av mer än femtio olika behandlingar, exempelvis spa-kurer, massage, kurbad, ansiktsbehandlingar och medicinsk fotvård.

 

Turkiska Badet

Sturebadet har en mindre, avskild badvåning, det Turkiska Badet. Det hyrs av mindre grupper för uppiggande kallbad och avkopplande bastubad i en unik miljö. Under 1920-talet användes det ofta av Greta Garbo som älskade damturken och lockade stockholmsdamerna till detta tidigare klart maskulint dominerade etablissemang.

 

Övriga spa- anläggningar inom koncernen

Sturebadets koncept och höga ambition när det gäller spa- och träning hittar man även på Elite Hotel Marina Tower i Saltsjöqvarn (Sturebadet Marina Tower).

 

Spa- konceptet Kerstin Florian

Kerstin Florian är kvinnan bakom Sturebadets spa-konceptet. Sturebadet är distributör av Kerstin Florian i Europa och erbjuder naturliga, förstklassiga spa-produkter för kropp och ansikte samt avancerade hudvårdsprodukter.

 

Naturinspirerad spa-avdelning

Sturebadets nordiska spa-avdelning är tydligt inspirerad av naturen där väggarna i mosaik ger känsla av björkskog och färgerna går i blått och brunt för att symbolisera vatten och jord. Arkitekt är Per Öberg, som även arbetat mycket med belysningen för att få fram den rätta känslan.

Spa-avdelningen är 160 kvm stor, belägen på ett lugnt, avskilt och nyinrett våningsplan. Avdelningen rymmer fyra behandlingsrum, ett aromarum, som är ett ångfyllt uppvärmt rum för avslappning i tystnad, en upplevelsedusch och en skön relaxyta. Besökarna kan även njuta av en SameZen-behandling bestående av bodyscrub, mineralbad i träbadkar och massage med mineralrika lavastenar under en “stjärnhimmel” till toner av jojkmusik.

Samezen är inspirerad av samernas urgamla kultur och är en blandning av gammal tradition och modern teknik. Samezen innehåller aromaterapi, vattenterapi, ljud och beröring för att uppnå total avslappning och balans. Bakom konceptet står Kerstin Florian, som beskriver samezen som en totalupplevelse för kropp och själ.

 

Body- & Mindsal

Att träna på Sturebadet är inte enbart en upplevelse för kroppen, utan en upplevelse för alla sinnen. I vår ljudisolerade Body- & Mindsal inspirerad av den nordiska naturen kan man meditera och stretcha. I denna sal hålls alla mentalt inriktade träningspass såsom yoga, pilates och qigong.

 

 

Snabba fakta om Sturebadet

Koncernen Sturebadet består av moderbolaget Sturebadet Holding AB och dotterbolagen Sturebadet AB, Sturebadet Marina Tower (gemensamägt bolag med Elite Hotels of Sweden), KFI Spa Management AB, Sturebadet Health och Sturebadet Health Care (en av Sveriges största specialistläkarmottagningar).

Antal anställda: Cirka 200

Antal besökare per år: Cirka 165 000

Antal medlemmar: Cirka 2700

Åldersgräns: 18 år

Öppettider: Vardagar 06.30-22.00, helger 08:30-20:30

Restaurang: Ja

Pris entré: 595 kr (mån-tors) 895 kr (fre) 1.195 kr (lör & helgdag) 1.095 kr (sön)

I priset ingår träning, bad, bastu, Hydromassgebad, Kerstin Florians spa-sprodukter i duschen, lån av handduk, badrock och tofflor samt tillgång till låsbart skåp.

Pris ansiktsbehandling: 1 795 kr, 50 min (inkluderar spa-dag)

Adress: Sturegallerian 36

Telefon: +46 8 545 015 00

Internet: www.sturebadet.se

 

Intressanta årtal

1885 Sturebadet grundades av Carl Curman

1902 Simhallen invigdes

1930-talet Sturebadet utökades med motionshallar

1985 Sturebadet brann

1989 Sturebadet återinvigdes 2006 Sturebadet inviger ny spa-avdelning

2009 Ny Body- & Mindsal invigs

2012 Hydromassagebad tillkommer

2014 Sturebadet utökar med 260 kvm ny gymyta

För mer information och tillgång till vår bildbank är du välkommen att kontakta Patrik Cederquist, Marknadschef, patrik.cederquist@sturebadet.se.